توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد
دانلود پاورپوینت تکنیک دلفی روش تصمیمگیری گروهی فایل ورد (word) دارای 22 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل پاور پوینت دانلود پاورپوینت تکنیک دلفی روش تصمیمگیری گروهی فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
دانلوددانلود پاورپوینت تکنیک دلفی روش تصمیمگیری گروهی فایل ورد (word)
توجه فرمایید.1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه
دانلوددانلود پاورپوینت تکنیک دلفی روش تصمیمگیری گروهی فایل ورد (word)
قرار داده شده است
2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید
3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد
4-در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است
اسلاید 1 :
مقدمه
نتیجهگیریهای گروهی، به مجموعهای از کارهای اجماعی که برای تعیین وضعیتهای غیرجامع انجام میشود. از جملهی این روشها میتوان به روش رأیگیری، فن گروه اسمی، طوفان مغزی، توافق به وسیلهی کارت و ;
یکی از روشهای کسب دانش گروهی مورد استفاده، تکنیک دلفی است. که فرایندی دارای ساختار برای پیشبینی و کمک به تصمیمگیری در طیّ راندهای پیمایشی، جمع آوری اطلاعات و در نهایت، اجماع گروهی است.
چه هست؟ چه میتواند/ باید باشد؟
اسلاید 2 :
نام تکنیک دلفی از افسانهی معبد آپولو (ارباب دلفی) در جزیره دلفی یونان گرفته شده که به پیش بینی و پیش گویی آینده مشهور بوده است.
حدس، قضاوت و الهام به روش علمی تبدیل شد.
برای اولین بار در سال1950 توسط کمپانی RAND در پروژه دفاعی ارتش طراحی و توسعه یافت و از نیمه دهه 1960 به عنوان یک روش مهم علمی شناخته شد.
اسلاید 3 :
دلفی رویکرد یا روشی سیستماتیک در تحقیق برای استخراج نظرات از یک گروه متخصص در مورد یک موضوع یا یک سؤال است.
رسیدن به اجماع گروهی از طریق یک سری از راندهای پرسشنامهای با حفظ گمنامی پاسخدهندگان و فیدبک نظرات به اعضای پانل است.
درخواست قضاوتهای حرفهای از متخصصین هتروژن و مستقل در مورد یک موضوع ویژه در سطح بزرگ جغرافیایی با استفاده از پرسشنامهها است که تا زمان دستیابی به اجماع نظرات مداوم تکرار میشود.
روش مطالعهی چند مرحلهای برای گردآوری نظرات در موارد ذهنی بودن موضوع و استفاده از پاسخهای نوشتاری بجای گرد هم آوردن یک گروه متخصص است، و هدف اجماع با امکان اظهار نظر آزادانه و تجدید نظر عقاید با تخمینهای عددی میباشد.
اسلاید 4 :
نوع کلاسیک (Classic Delphi) : گمنامی متخصصین، تکرار یا بازگویی، بازخور کنترل شده، گزارش آماری پاسخهای گروه و تمرکز بر اجماع
کلاسیک اصلاح شده (Modified Classic Delphi): تعاملات گروه بدون گمنامی پانلیستها ، عدم نیاز در رسیدن به اجماع ، نوع سؤال (باز / بسته ) و روش آنالیز (کیفی/ کمّی) بکار رفته.
نوع سیاسی (Policy Delphi) : دلفی سیاسی ابزار تسهیلسازی بوده و دادهها در اینجا کلامی و رسیدن به اجماع و متخصص بودن شرکتکنندگان لازم نیست، و هدف نهایی انتخاب مناسبترین سیاست است.
نوع تصمیمگیری (Decision Delphi) : دلفی تصمیم، پانلی متشکل از افراد در موقعیت تصمیمگیری است.
اسلاید 5 :
نیاز به قضاوت متخصصان و نظرات گروه وسیع
توافق گروهی در دستیابی به نتایج
وجود مشکل پیچیده، بزرگ و بینرشتهای و عدم توافق یا ناکامل بودن دانش
در دسترس بودن متخصصین با تجربه و متخصص
از نظر جغرافیایی پراکنده
عدم محدودیت زمانی
عدم وجود روش «هزینه – اثربخش» دیگری
اسلاید 6 :
تکرار یک سری راندها به صورت فرایندی، سیستماتیک و نوشتاری به وسیلهی پرسشنامه و با هدف اجماع نظرات.
متخصصین حداقل دو بار در مورد سؤالات مشابه نظر میدهند.
متخصصین در هر راند نباید از نظرات سایرین در راندهای قبل آگاه شوند تا از نفوذ شخصیت و وضعیت سایر شرکتکنندگان در پاسخهای آنها اجتناب گردد.
تعداد راندها تا حد زیادی عملی یا تجربی بوده و بستگی به زمان در دسترس و نوع سؤال آغازین دارد.
اسلاید 7 :
صلاحیت متخصصین (پانلیستها)
متخصص دلفی باید دانش کافی در زمینهی موضوع مورد نظر داشته باشد، در بحثها وارد شود و بر نتایج فرایند تأثیر گذار باشد.
پاسخ دهندهها باید نسبتاً بیطرف، و اطلاعات کسب شده منعکس کنندهی دانش و درک آنها باشد.
تعداد متخصصین
هیچ قانون صریحی در مورد نحوهی انتخاب و تعداد متخصصین وجود ندارد و تعداد آنها وابسته به برخی فاکتورهاست از جمله: هموژن یا هتروژن بودن نمونه، وسعت مشکل، کیفیت تصمیم، توانایی تیم تحقیق در ادارهی مطالعه، اعتبار داخلی و خارجی، زمان جمعآوری دادهها و منابع در دسترس.
نمونهگیری
oنمونهگیری گلولهبرفی (در صورت عدم شناسایی متخصصین)
oنمونهگیری تصادفی (در صورت شناخته شده بودن و زیاد بودن متخصصین)
اسلاید 8 :
دلفی یکسری از راندهای پیمایشی یا پرسشنامهای بوده که با پرسشنامهی اولیه، پرسشنامهی راندهای بعدی را نیز شکل میدهد و باید در مرحلهی طراحی تحقیق در مورد آن تصمیم گرفته شود. در مورد سؤال اولیه، پیوستاری از سؤالات متمرکز تا وسیع (معمولاً وسیع و بازپاسخ) بکار میرود.
در مواردی که هدف، راهنمایی شرکتکنندگان نسبت به یک موضوع خاص باشد، از سؤالات متمرکز و دارای ساختار استفاده می گردد.
اسلاید 9 :
بازخورد، به معنی دادن فرصتی برای بازنگری نظرات خود و ارزشیابی نظرات سایرین توسط متخصصین است که جزو مهم حرکت به سمت اجماع است.
شرکتکنندگان تشویق میشوند و اجازه دارند تا قضاو تهایشان در راند اول یا راندهای قبلی را مورد بررسی قرار دهند؛ اما تبادل اطلاعات بین متخصصین آزاد نیست.
اسلاید 10 :
بطور معمول، برای آنالیز نتایج دلفی:
در اولین راند، آنالیز محتوی برای شناسایی تمهای اصلی در پرسشنامهی بدون ساختار اولیه انجام میگیرد که نتایج آن پرسشنامهی بدون ساختار را به پرسشنامهای باساختار تبدیل میکند که اساس راندهای بعدی را تشکیل می دهد.
دومین راند، آغاز بکارگیری روشهای کمّی است که تکنیک رتبهبندی و درجهبندی (میانه و چارکها) استفاده می شود.
در سومین راند و راندهای متعاقب، شاخصهای مرکزی (میانگین، میانه، نما و ;) و پراکندگی (انحراف از معیار، محدودهی میانچارکی و ;) بکار می روند.
کلمات کلیدی:
ساخته شده توسط Rodrigo ترجمه شده
به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ.