توجه : این پروژه فقط به صورت فایل (با پسوند) zip ارائه میگردد
تعداد صفحات فایل : 40
فرمت فایل : ورد
قسمتی از محتوی فایل
تعداد صفحات : 40 صفحه
الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی و تأثیر آن بر گروه کالاهای واسطه ای – سرمایه ای صنعت (58-83) فصل اول کلیات مقدمه: با توجه به نقش مهم تجارت جهانی در صحنه اقتصاد بین المللی و تلاش کشورها برای گسترش سهم خود در تجارت جهانی در دوران پس از جنگ جهانی دوم و به منظور بهره مندی بیشتر از مزایای بازرگانی، کشورها پیوسته در کار فراهم ساختن شرایط و زمینه های مساعد برای ایجاد هماهنگی بیشتر در رویّه ها و رفتارهای تجاری میان خود بوده اند.
موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت (GATT) در راستای تحقق بخشیدن زمینه های مناسب در عرصه تجارت جهانی و به منظور سازگارتر نمودن خط مشی ها، استراتژیها و سیاستهای تجاری کشورها شکل گرفت تا در افقی بلند مدت، با ایجاد تفاهم و درک متقابل و چند جانبه میان کشورها، شرایط امن و باثباتی را برای انجام تجارت آزاد پدید آورد تا هر یک از کشورها براساس توانمندیهای اقتصادی و تجاری خود، در این بازار وسیع جهانی مشارکت کند و از منافع تجارت آزاد بهره مند گردد.
آخرین دور مذاکرات گات که به دور اروگوئه مشهور است، از طولانی ترین و پرمجادله ترین دورها بود زیرا در این دور، توجه ویژه ای به تجارت محصولات کشاورزی، نساجی، خدمات فنّی و مهندسی و مالکیت معنوی که در دورهای مذاکراتی قبلی مطرح شده بود به عمل آمد.
با توجه به اینکه هماهنگی نزدیکی میان کشورهای عضو وجود نداشت، چه به لحاظ حمایت ها و دخالت شدیدی که از سوی دولت ها مطرح بود، به نظم درآوردن این رویّه های بسیار متفاوت، تا حصول توافق های نهایی در دور اروگوئه، دشوار بود.
در نهایت گذشته از حصول توافق های مهمی در زمینه های یاد شده، تصمیم مهمتری درباره تشکیلات سازمانی توافقنامه تعرفه و تجارت اخذ شد که به تأسیس سازمان تجارت جهانی (WTO) انجامید.
این سازمان در حقیقت جای گات را گرفت لیکن با آن تفاوت اساسی دارد.
سازمان جهانی تجارت، سازمانی دائمی، پرقدرت، دارای سرعت و قدرت عمل بالا و ضمانت اجرایی برای تصمیمات و تعهدات مورد توافق است.
در واقع تأسیس این سازمان در پی مصوبه هایی بود که دستور کار آنها در منشور هاوانا تصویب شده بود.
این سازمان از ابتدای سال 1995 میلادی شروع به کار کرد که شعار جهانی سازی اقتصاد نیز از همان زمان بر سر زبانها افتاد.
جهانی شدن اقتصاد پیچیده و دارای ابعاد مختلف می باشد، بیشتر اقتصاددانان رشد تجارت و سرمایه گذاری مستقیم خارجی و رشد شرکتهای چند ملیتی را از مشخصه های اصلی جهانی شدن می دانند (مجله پژوهشهای اقتصادی ایران، 1381، ص 116).
هم چنین از مشخصه های دیگر جهانی شدن، آزاد سازی تجاری و کاهش حمایت گرایی است که این مسأله هم در زمینه صادرات و هم در زمینه واردات برای گروههای مختلف صنعتی مانند گروه کالاهای واسطه ای – سرمایه ای صنعت قابل بررسی است.
بطور کلی کشورهای در حال توسعه، بخشی از درآمدهای خود را صرف حمایت و پرداخت یارانه به کالاهای صنعتی صادراتی می کنند، این اقدام، موجب غیر واقعی شدن قیمتهای نسبی و از بین رفتن رقابت واقعی بین کالاهای صادراتی خواهد شد.
لذا، در روند جهانی شدن میدان رقابت از سطح منطقه به سطح جهانی گسترش می یابد و در این روند کشورهایی موفق تر هستند که قدرت رقابت بالاتری در بعد تجارت بین المللی (صادرات، واردات) داشت
کلمات کلیدی:
توجه : این فایل به صورت فایل PDF (پی دی اف) ارائه میگردد
دانلود آموزش مقاله نویسی از ابتدا تا ارسال به ژورنال فایل ورد (word) دارای 39 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در PDF می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل پی دی اف دانلود آموزش مقاله نویسی از ابتدا تا ارسال به ژورنال فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی دانلود آموزش مقاله نویسی از ابتدا تا ارسال به ژورنال فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
توضیحات:
دانلود رایگان کتابچه دانلود آموزش مقاله نویسی از ابتدا تا ارسال به ژورنال فایل ورد (word) ، در قالب فایل pdf و در حجم 39 صفحه.
این کتابچه راهنمای بسیار مناسبی برای دانشجویان و پژوهشگرانی است که قصد نگارش مقاله و ارسال آن به مجلات علمی پژوهشی را دارند.
کلمات کلیدی:
دانلود مقاله بررسی نقش فاکتورهای تاثیر گذار بر یادگیری دانش آموزان در معماری مدارس اسلامی فایل ورد (word) دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله بررسی نقش فاکتورهای تاثیر گذار بر یادگیری دانش آموزان در معماری مدارس اسلامی فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله بررسی نقش فاکتورهای تاثیر گذار بر یادگیری دانش آموزان در معماری مدارس اسلامی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
چکیده
یادگیری بخش مرکزی زندگی هر فرد است، حتی زمانی که به آن فکر نمیکند نیز اتفاق میافتد و از آنجا که رفتار نیز در خلا رخ نمیدهد، لذا راههای گوناگون رفتار، مرتبط با محیط کالبدی است. از این رو فضاهای آموزشی به یک فضای آموزشی مطلوب نیازمندند تا با ایجاد رضایت از فضای آموزشی در دانشآموزان،
راندمان یادگیری و رضایت تحصیلی آنها را افزایش دهند. از مهمترین عوامل موثر بر رضایت دانشآموزان از محیط آموزشی عوامل محیطی و عوامل روانشناختی محیط آموزشی هستند. در این مقاله به منظور دستیابی
به عوامل محیطی تاثیرگذار بر یادگیری دانشآموزان، معماری چند نمونه از مدارس اسلامی به عنوان نمونههای مطلوب مورد بررسی قرار گرفتند عواملی استخراج شدند و سپس پژوهشی به منظور بررسی تاثیر این عوامل بر رضایتمندی و یادگیری دانشآموزان با حجم نمونه 300 نفر در3 دبیرستان دخترانه و 3 دبیرستان پسرانه منطقه 6 تهران صورت گرفت. روش تحقیق پیمایشی است و دادههای جمعآوری شده از طریق پرسشنامه می-باشند و نوع استدلال، استدلال استقرایی است. آمار به دست آمده نشان میدهد عوامل محیطی نظیر نور،
مبلمان، فضای سبز، رنگ و; بر رضایت دانشآموزان از محیط تاثیر گذاشته و در نتیجه میزان یادگیری و سطح بازدهی دانشآموزان را افزایش میدهند.
واژگان کلیدی: معماری، فضای آموزشی، مدارس اسلامی، عوامل محیطی، یادگیری. -1 دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب -2 استادیار دانشکده معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب
-1 مقدمه
انسان موجودی پیچیده است که دارای انگیزشهای مادی، روحی و معنوی گوناگون و متفاوت می-باشد. انگیزش نیرویی هدایت کننده، سازمان دهنده ادراک و رفتار هدفمند آدمی است. مازلو روانشناس انسانگرا، مدلی از نیازها و انگیزههای انسان را مطابق شکل زیر ارائه داده است(مطلبی،.(61 :1380
شکل-1 سلسله مراتب نیاز های مازلو [9]
در معماری مدارس نیز توجه به خواستهها و نیازهای دانشآموزان الزامی است، زیرا توجه به نیاز مندیها از پارامترهای موثر تربیتی در امر آموزش و پرورش نوین به شمار میآیند. همان گونه که روان-شناسان در بررسی مسائل آموزشی، همواره عوامل گوناگونی چون خانواده، معلم، روش تدریس، کتب درسی، مدیریت آموزشی و غیره را به عنوان عوامل موثر در فرایند تحصیلی مورد تاکید قرار میدهند، معماری یا فضای فیزیکی مدرسه را نیز به عنوان عامل زنده و پویا در کیفیت فعالیتهای آموزشی و تربیتی دانشآموزان موثر میدانند (لطف عطا،.(74 :1387
جدول -1 نیازمندیهای مراحل رشد [10]
مراحل رشد تمایلات
اول از تولد تا یکسالگی تمایلات حسی-حرکتی
از یک سالگی تا سه سالگی تمایلات زبانی
دوم از سه سالگی تا هفت سالگی تمایلات ذهنی
سوم از هفت سالگی تا دوازده سالگی تمایلات عینی
چهارم از دوازده سالگی تا هجده سالگی تمایلات ذهنی به ارزش ها
در یک نگاه سیستمی، چگونگی معماری مدارس، اصول و عناصر تشکیل دهنده آن نظیر تناسبات اجزا، مقیاس، نوع سازمان دهی فضا، رنگ،نور، صدا، فضای باز محوطه و غیره میتوانند اثرات قابل توجهی بر
دانشآموزان باقی بگذارند. مدرسه مطلوب یادگیری را آسان کرده، نشاط و شادابی را برای کودکان و نوجوانان به ارمغان میآورد و مدرسه نامناسب، تنگ، تاریک، خشک و بی روح، کسالت و افسردگی را برای دانشآموزان به همراه خواهد داشت و بر میزان یادگیری و حضور فعال و با نشاط آنان در مدرسه تاثیر منفی دارد و برای رسیدن به فضای آموزشی مطلوب، ابتدا باید به شناخت نیازهای گروههای سنی پرداخت. در این میان، مطالعه الگوهای رفتاری در محیطهای آموزشی و بررسی معماری مدارس اسلامی، شناخت نیازمندیها را سهل خواهد نمود.
در این باب بارکر روانشناس اکولوژیک، عقیده دارد: بین ابعاد فیزیکی- معماری و رفتاری (قرارگاه های فیزیکی- رفتاری) رابطه خاصی وجود دارد. در این پی، نیمکتهای کلاس درس، طرز چیدن آنها بر رفتار و یادگیری دانش آموزان تاثیر خواهد گذاشت(غفاری، .(67 :1378
-2 بیان مساله
فضاهای آموزشی به عنوان یکی از مهمترین فضاهای شهری، باید مورد توجه قرارگیرند. زیرا برای کودک، اولین محیطی که مقررات در آن اعمال می شود، مدرسه است. بنابراین، ایجاد محیطی آرام، دوست داشتنی و لذت بخش، موجب جلب توجه و تمایل دانشآموزان برای حضور در مدرسه و ارتقای سلامت روانی آنان میشود، از این روی شناخت عواملی که میتواند مطلوبیت این فضاها را افزایش دهد از اهمیت ویژهای برخوردار است.
در سالهای اخیر افزایش ضریب شهرنشینی، زمینه استقرار نامناسب فضاهای آموزشی را فراهم کرده است. لذا سرعت شتابان در ساخت و ساز فضاهای آموزشی امکان هرگونه اصلاح کیفی را سلب می کند. به همین دلیل این فضاها بدون در نظر گرفتن ضوابط و معیارهای طراحی و نیازهای روحی و مادی دانش-آموزان ساخته میشوند. به همین دلیل در این تحقیق تلاش شده تا عوامل محیطی که بر یادگیری دانش آموزان تاثیر گذارند استخراج کردند.
از جمله اهدافی که در این تحقیق مطرح است عبارتند از: شناخت عوامل محیطی موثر بر یادگیری دانش-آموزان، طراحی فضاهای آموزشی متناسب با نیازهای دانشآموزان در هر مقطع تحصیلی.
-3 روش تحقیق
در این مقاله ابتدا چند نمونه مدرسه با معماری اسلامی مورد بررسی قرار گرفتند و از بررسی این مدارس شاخصههای معماری آنها که در ایجاد احساس مطلوبیت فضایی تاثیر گذارند، استخراج شدند. سپس این پژوهش به صورت پیمایشی با حجم نمونه 300 نفر در 3 دبیرستان دخترانه و 3دبیرستان پسرانه
انجام شد. نمونهگیری به صورت نمونهگیری طبقهای میباشد و تعداد دانشآموزان دختر با پسر برابر است و نیز نوع تحقیق در این پژوهش توصیفی- تحلیلی میباشد.
-4 مدارس اسلامی
از دیرباز در ایران آموزش و پرورش جایگاه ویژهای داشته و با گسترش اسلام نیز بر اهمیت آن افزوده شده است. در کنار جایگاه آموزش در ایران، مراکز مرتبط با فعالیتهای آموزشی نیز اهمیت یافتند. روند شکلگیری مدارس اسلامی به صورت رسمی، با شکلگیری نظامیهها در دوره سلجوقی آغاز شد و با فراز و نشیبهایی تا دوره قاجار نیز ادامه یافت. در ادامه نمونههایی از مدارس اسلامی و اصول معماری و شاخصههای معماری تاثیر گذار آنها بر یادگیری بررسی شدهاند.
-1-4 مدرسه غیاثیه خرگرد
یکی از شاهکارهای معماری دوره تیموری که از جنبههای مختلف شباهت زیادی به آثار دوران پیشین خود دارد و از حیث تنوع سالهای متمادی است که سرامد مدارس طراحی شده در ایران میباشد، مدرسه غیاثیه خرگرد است که توسط استاد قوام الدین شیرازی آغاز گردید و در نهایت در سال 846 ه.ق به دست توانای دیگر معمار برجسته این سرزمین، استاد غیاثالدین کاشانی به اتمام رسید (صادقی و احمدی، :1389 .(110
از جمله شاخصههای معماری موجود در این مدرسه میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
– استفاده از فرمهای هندسی در طرح معماری که نمود آن را میتوان در گرههای هندسی آجری و معقلی به صورت مدولار در تزیینات نما و نقش های هندسی تشکیل دهنده مقرنس ها و کاشیکاریهای معرق مشاهده نمود (صادقی و احمدی، .(108 :1389
– تلفیق و ترکیبی زیبا از عملکردهای مختلف در کنار یکدیگر به گونهای که تعداد شانزده اتاق به صورت دو طبقه در دو طرف ایوان، تمامی فضاهای کاربردی، محر اصلی و ورودی مجموعه را در بر می-گیرد(صادقی و احمدی، .(110 :1389
– استفاده از رنگهای آبی، زرد، سبز و سفید که تاثیر بسزایی در یادگیری دارد.
– دوری از مقیاس شگرف و عظیم در ساخت بنا و نزدیکی به مقیاس انسانی این بنا را با ساختمانهای دوره تیموری متفاوت کرده است.
– در این بنا از نور طبیعی استفاده زیادی شده است و نیز تعامل فضای بیرون و درون مورد توجه قرار گرفته است. حیاط بزرگی در روبروی حجرهها قرار گرفته است و معمار به فضای باز توجه خاصی نموده است.
-2-4 مدرسه خان شیراز
احداث بنای مدرسه در دوره صفویه و در زمان حکومت شاه عباس اول به دست االله وردی خان والی شیراز صورت پذیرفت و پس از وی نیز کار او توسط فرزندش عباس قلی خان پی گرفته شد. ساخت بنای مدرسه از سال 1024 تا 1041 ه.ق به طول انجامید (همت، .(74 :1389
از ویژگیهای معماری این بنا به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
– صحن این مدرسه مشجر بوده و حجرهها به این فضای سبز دید داشتهاند و فضای چشمنوازی برای دانشآموزان فراهم بوده است. همچنین در مرکز حیاط حوض هشت گوشهای قرار دارد که دید و ویو را تقویت میکند.
– استفاده از ورودی شاخص از مشخصههای این مدرسه است.
– سیستم تهویه گردش ملایم هوا که تازگی و مطبوعی دائم آن را به دنبال دارد از ویژگیهای دیگر مدرسه است. که در هیچ مکان دیگری مکرر نشده است.
– راهروهای هر اشکوبه با سقف سراسری کمرپوش به دو طبقه جدا از هم تقسیم شده تا هم سقف کمر پوش در برابر زلزله مقاوم شود.
– استفاده از عناصری نظیر گنبد و مناره در شباهت یافتن هرچه بیشتر این محیط آموزشی به اماکن مقدسه-ای همچون مسجد افزوده است و معنویت مستتر در فضای عبادی را با تقدس فضای آموزشی گره زده و یاد آور میشود(همت، .(75 :1389
-3-4 مدرسه چهارباغ
مدرسه چهارباغ که به نام مدرسه سلطانی و مدرسه مادرشاه نیز نامیده میشود، آخرین بنای تاریخی باشکوه دوران صفوی در اصفهان است که برای تدریس و تعلیم به طلاب علوم دینی در دوره شاه سلطان حسین، آخرین پادشاه صفوی، از سال 1116 تا 1126 هجری قمری ساخته شده است(گدار، .(1385 از ویژگیهای معماری تاثیرگذار بر مطلوبیت فضای آموزشی این مدرسه میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
– درختان چنار کهنسال و جوی آبی که در آن جریان دارد، بر زیبائی تزئینات نفیس کاشیکاری این بنای تاریخی افزوده و این مکان را بسیار فرحبخش و روحنواز کرده است.
– در این مدرسه روشنایی کاملا مطلوب بوده و محوطه آن مناسب می باشد و دارای فضای سبز کافی است از طرفی از کاشی کاری آبی که یک رنگ مناسب برای فضای آموزشی است استفاده شده است.
-5 شاخصههای معماری مدارس اسلامی
از بررسی معماری مدارس اسلامی میتوان نتیجه گرفت شاخصههای معماری که در همه مدارس اسلامی تکرار شدهاند موارد زیر میباشند:
-رنگ در فضای آموزشی -فضای ورودی -مبلمان -روشنایی
-ارتباط درون و بیرون -محوطه -سازمان دهی فضایی
-تنظیم شرایط محیطی فضای آموزشی -هندسه فضای آموزشی
به همین دلیل به بررسی این موارد و تاثیر آنها بر رضایت دانشآموزان پرداخته میشود و از آنجایی که رضای از فضای آموزشی و مطلوب بودن آن بر راندمان تحصیلی دانشآموزان موثر است میتوان تاثیر معماری فضای آموزشی بر یادگیری دانشآموزان را به اثبات رساند.
-6 محدوده و قلمرو پژوهش
برای بررسی تاثیر شاخصههای معماری(که در بالا به آنها اشاره شد) بر رضایتمندی و یادگیری دانش-آموزان، نمونه گیری در منطقه 6 تهران صورت گرفته است. و نیز به منظور بررسی شاخصههای معماری موثر بر یادگیری دانشآموزان هرچه سن دانش آموزان بیشتر باشد بهتر میتوانند میزان رضایتمندی خود را از فضای آموزشی بیان کنند، از این روی این بررسی در میان دانشآموزان دبیرستانها صورت گرفته است. عامل موثر دیگر شاید جنسیت دانشآموزان باشد که دانشآموزان دختر و پسر معیارهای متفاوتی برای سنجش فضای آموزشی مطلوب داشته باشند به همین دلیل نمونهگیری در میان 3 دبیرستان دخترانه حضرت زهرا، ایروانی و نرجس و 3 دبیرستان پسرانه البرز، شهید مطهری وجاویدان صورت گرفته است. کل جامعه آماری 300 نفر بود که در هر یک از 6 مدرسه 50 پرسشنامه پر شده است.
-7 بحث و یافتهها
اطلاعات به دست آمده از پرسشنامههای پر شده در مدارس نشان میدهد فقط حدود 8 درصد دانش-آموزان مدرسه حضرت زهرا به جابه جا کردن مدرسه خود فکر میکنند و این درصد هم بیشتر مربوط به
دانش آموزان اول دبیرستان میباشد که شناخت کمتری از مدرسه دارند ولی تعداد دانشآموزان بیشتری در مدارس ایروانی و نرجس به جابه جا کردن مدرسه خود فکر میکنند پس به نظر میرسد میزان رضایت دانش آموزان مدرسه زهرا از مدرسهشان بیشتر است و نیز در مدارس پسرانه دانشآموزان مدرسه البرز به نسبت دانشآموزان مدرسه جاویدان کمتر و دانشآموزان مدرسه جاویدان به نسبت دانشآموزان مدرسه شهید مطهری کمتر به جابهجایی مدرسه شان فکر میکنند. این نشان دهنده این است که میزان رضایت در دو مدرسه البرز و حضرت زهرا بیشتر است. شکل 2 میزان رضایتمندی دانشآموزان 6مدرسه را از تهویه کلاسهایشان نشان میدهد:
80%
70%
60%
50%
40%
30%
20%
10%
0%
دبیرستان دبیرستان دبیرستان دبیرستان دبیرستان دبیرستان
جاویدان مطهری البرز نرجس ایروانی زهرا
شکل-2 میزان رضایتمندی از تهویه کلاسها (ماخذ: نگارنده)
که مطابق نمودار میزان رضایتمندی از تهویه کلاسها در دبیرستان البرز بیشتر است. و در دبیرستان-های دخترانه دبیرستان زهرا از تهویه بهتری برخوردار است.
یکی از عوامل تاثیرگذار بر مطلوبیت محیط آموزشی احساس خستگی، خواب آلودگی و یا عدم تمرکز است و یک عامل رفتاری B روانی میباشد. یکی از پرسشهای مطرح شده در پرسشنامه مربوط به همین موضوع میباشد که نتایج آن در جدول 2 نشان داده شده است:
جدول -2 بررسی احساس خستگی و خوابآلودگی (ماخذ: نگارنده)
چقدر اتفاق افتاده که درهنگام دبیرستان دبیرستان دبیرستان دبیرستان دبیرستان دبیرستان
درس دادن معلم احساس حضرت زهرا مهاجر ایروانی نرجس البرز شهید جاویدان
خستگی، خواب آلودگی و یا مطهری
عدم تمرکز کنید؟
همیشه %2 %4 %4 %2 %4 %4
خیلی %12 %16 %18 %12 %18 %14
ندرتا %38 %42 %46 %36 %44 %40
هرگز %48 %38 %32 %50 %34 %42
جدول -3 رضایتمندی از مبلمان کلاس (ماخذ: نگارنده)
تا چه اندازه بر روی نیمکت دبیرستان دبیرستان دبیرستان دبیرستان دبیرستان دبیرستان
های کلاس احساس راحتی حضرت زهرا مهاجر ایروانی نرجس البرز شهید جاویدان
و رضایت دارید؟ مطهری
%100-%75 %64 %54 %46 %66 %44 %52
%75-%50 %20 %20 %22 %20 %22 %24
%50- %25 %8 %12 %16 %8 %18 %12
%25- %0 %8 %14 %16 %6 %16 %12
از این روی طبق نتایج به دست آمده از جدول 3 دبیرستان البرز و سپس دبیرستان حضرت زهرا از نظر راحتی نیمکتها مطلوبتر هستند و در نتیجه میزان تمرکز دانشآموز را افزایش و خستگی دانشآموزان را کاهش میدهند و مطابق جدول 2 این موضوع کاملا درست است چرا که احساس خستگی و خواب آلودگی در این دو مدرسه کمتر است.
جدول -4 رضایت از امکانات تفریحی- ورزشی(ماخذ: نگارنده)
امکانات تفریحی-ورزشی دبیرستان دبیرستان دبیرستان دبیرستان دبیرستان دبیرستان
مدرسه تا چه حد رضایت حضرت زهرا مهاجر ایروانی نرجس البرز شهید جاویدان
بخش است؟ مطهری
خیلی زیاد %50 %42 %32 %46 %30 %40
زیاد %36 %36 %38 %38 %36 %34
متوسط %10 %14 %18 %12 %20 %16
کم %4 %8 %12 %4 %14 %10
نور یک عامل تاثیر گذار بر رضایت دانش آموزان از محیط میباشد و میتواند بر میزان خواب آلودگی و تمرکز و یادگیری آنها تاثیر بگذارد در واقع یک عامل فیزیکی B فضایی میباشد که بر مطلوبیت یک محیط آموزشی تاثیر میگذارد. جدول 5 میزان رضایتمندی دانشآموزان از نور فضای آموزشی را نشان می-دهد.
کلمات کلیدی:
دانلود کار آموزی صنعت جوشکاری فایل ورد (word) دارای 85 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود کار آموزی صنعت جوشکاری فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود کار آموزی صنعت جوشکاری فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
از ابتدای خلقت بشر مساله اتصال و به هم بستن و ضرورت دستیابی به شیوه های آسانتر برای ایجاد اتصالات مطرح بوده است . ایجاد اتصال در شکلهای پیشین خود از به هم بستن شاخه های درختان و تکه های چوب و دوختن تکه های پوست حیوانات برای مصارف گوناگون آغاز شد و متناسب با تکامل نیاز های انسان ،هنر اتصال و به هم پیوستن اجسام نیز رو به تکامل نهاد .
پیدایش فلزات و آلیاژ های فلزی وتلاش مستمر در یافتن راههای اتصال آنها به هم موجب ابداع روشهای مختلف اتصال شد که اتصال پیچ و مهره ای ، اتصالات پرچی و اتصالات جوشکاری شده از آن جمله اند .
در دنیای امروزه ، صنعت جوشکاری از نظر وسعت کار و تنوع بالاترین مرتبه را در علم اتصال و بریدن و جدا سازی قطعات فلزی و سایر مواد صنعتی دار است و طراحان و مهندسان خطوط تولید مصنوعات فلزی با بهرگیری از فرایند های مختلف و متنوع جوشکاری به بالاترین سرعت و کیفیت دست یافته اند . در عین حال ، وزن سبک مصنوعات و صرف هزینه هرچه کمتر ، از دیگر دستاوردهای آنان بوده است .
تاریخچه :
جوشکاری کوره ای یا آهنگری و جوشکاری با شعله ، نخستین روشهای شناخته شده جوشکاری به شمار می روند .
مصریها ، یونانیها و روسها برای جوشکاری و لحیمکاری فلزات قیمتی یا زود ذوب از نوعی مشعل ابتدایی استفاده می کردند که در آنها الکل یا مایع مشابه به عنوان سوخت به کار می رفته است .
از قرن نوزدهم که کار اختراعات و اکتشافات رونق گرفت ، نوآوری و خلاقیت در میدان تکنولوژی جوشکاری نیز ظهور کرد و روشهای مختلف جوشکاری یکی پس از دیگری ابداع گردید .
جوشکاری با قوس الکتریکی و استفاده از خاصیت حرارتی جریان برق در امر اتصالات فلزی ، با وجود اینکه چندین دهه قبل شناخته شده بود ، کاربردی نداشت .
سرانجام مردی روسی به نام( برنادوس) این پدیده را کشف کرد و در سال 1887 توانست جوشکاری با قوس الکتریکی و الکترود زغالی را اختراع کرد . در سال 1891 یک امریکایی به نام (کوفین) توانست به جای الکترود زغالی از الکترود فلزی استفاده کند و این روش به نام خود به ثبت برساند .
در آن زمان ، جوشکاری با الکترود لخت فلزی بسیار دشوار بود زیرا قوس بین الکترود فلزی و قطعه کار بی ثبات بود و کنترل انتقال قطره مذاب از الکترود به قطعه بسختی انجام می گرفت .
کشف الکترود روپوش دار به وسیله یک مخترع سوئدی به نام اسکار کیلیرگ در سال 1905 باعث ثبات قوس و بهبود کیفیت جوش شد .
پژوهشهای مختلف برای افزایش مرغوبیت و کیفیت این روش ادامه یافت و همچنان ادمه دارد . جوشکاری با قوس الکتریکی و الکترود روپوش دار در ردیف جوشکاریهای ذوبی است که امروزه به طور گسترده در صنایع مختلف به کار گرفته می شود . در زمان حاضر ، جوشکاری قوس دستی (SMAW) یکی از متداولترین روشهای جوشکاری است که به طور گسترده در صنایع فلزی ایران کاربرد دارد و به عنوان پدیده ای ارزشمند در امر تولید و تعمیر در کارخانه ها و کارگاههای مختلف صنعتی ایفای نقش می نماید . به دلیل وابستگی این فن به علوم و فنون و گستردگی دامنه علمی آن متخصصان و کارشناسان ورزیده همواره در حال پژوهش هستند و دستاورد های خود را به صورت استانداردهای جوشکاری انتشار می دهند .
در عملیات اجرائی نیز کاردانان با تجربه همکاری دارند و با تلاش و پشتوانه غنی علمی چرخهای عظیم و پیچیده صنعت را به طور اصولی و اقتصادی به حرکت در می آورند .
تاکنون تعاریف زیادی برای جوشکاری بیان شده است ، ولی بطور کلی حذف فاصله و ایجاد جاذبه مولکولی یا کریستالی بین قطعات گوناگون را جوشکاری گویند . برای تحقق این امر روششهای زیادی به ذهن می رسد که اکثرا عملی شده است و نتایج کارائی آنها در ارتباط با وسایل و تجهیزات مورد لزوم به لحاظ سادگی و پیچیدگی مورد مطالعه قرار گرفته است .
عملیات جوشکاری که امروزه در صنایع به کار گرفته میشوندعبارتند از :
1- جوشکاری فشاری 2- جوشکاری ذوبی
هر کدام تقسیم بندیهای گوناگون و گسترده ای دارد که تاکنون بیش از 85 روش در جوشکاری و برشکاری ابداع شده است و اجرا می شود بعضی از روشها نیز منسوج شده ، جای خود را به روشهای نوین جوشکاری داده اند .
تعریف : جوشکاری فشاری فرآیندی که در آن لبه های مورد اتصال ، تحت فشار ، و با استفاده از حرارت یا بدون آن در هم ادغام می شوند و قطعات به هم اتصال می یابند .
جوشکاری آهنگری یا پتکه ای ، جوشکاری مقاومتی ، جوشکاری اصطکاکی ، جوشکاری مافوق صوت (اولتراسونیک) و جوشکاری سرد از آن جمله اند .
یکی از فرایند های قدیمی جوشکاری است و روش کار چنین است که قطعات مورد جوشکاری را در کوره ای تا مرحله خمیری شدن گرم می کنند . سپس آنها را از کوره خارج و اکسید ها را از سطح مورد اتصال پاک می کنند . آنگاه آنها را رویهم روی سندان قرار می دهند و ضربات پتک دستی یا برقی میکوبند تا دو قطعه در هم ادغام شوند و جوش بخورند .
جوشکاری مقاومتی یکی از روشهای جوشکاری فشاری است که در شاخه های مختلف صنعت خصوصاً در صنایعی که با ورقها و مفتول فلزی سر و کار دارند کاربرد فراوان دارد . در این روش سطوح اتصال با اعمال حرارت و فشار بهم جوش می خورند .
فلزات به دلیل داشتن مقاومت الکتریکی ، دراثر عبور جریان برق از آنها ، گرم می شوند و به حالت خمیری و حتی به دمای ذوب می رسند . حرارت حاصل در این روش با مجذور شدت جریان و مقاومت در زمان عبور جریان رابطه مستقیم دارد . شدت زمان عبوری و زمان از طریق دستگاه قابل کنترل و تنظیم است ، اما مقاومت الکتریکی به عوامل مختلف از جمله جنس و ضخامت قطعات کار ، اندازه سطح الکترود ها ، چگونگی سطح تماس و فشار اعمال شده به کار مربوط می شود .
جوشکاری مقاومتی در صنعت به صورتهای گوناگون مورد استفاده است که مهمترین و متداولترین آنها به ترتیب زیر است : 1- جوش نقطه ای یا نقطه جوش 2- جوش قرقره ای یا درز جوش 3- جوش واژگون یا سر به سر 4- فلاش جوش یا جوش جرقه ای
تعریف : جوشکاری ذوبی روشی است که در آن لبه های مورد اتصال پس از ذوب شدن به کمک فلز پر کننده یا بدون آن در هم آمیخته و منجمد میگردند به این ترتیب قطعات به یکدیگر متصل می شوند .
برای ذوب کردن لبه های مورد اتصال از انرژیهای مختلف استفاده می شود : انرژی شمیایی : جوشکاری با شعله گاز ، جوشکاری ترمیت
انرژی الکتریکی : جوشکاری با قوس الکتریکی
انرژی نورانی : جوشکاری با اشعه لیزر
در جوشکاری با قوس الکتریکی حرارت لازم برای ذوب لبه های مورد اتصال و مفتول پر کننده درز از طریق ایجاد و برقراری قوس الکتریکی بین الکترود و فلز مورد جوشکاری تامین می شود .
چنانچه قطبهای مثبت و منفی یک منبع انرژی الکتریکی را با هم تماس داده و سپس در فاصله کمی از یکدیگر قرار دهند ، در اثر اختلاف پتانسیل الکتریکی موجود میان آنها جرقه های ایجاد می شود . این جرقه ها موجب یونیزه شدن اتمسفر بین دو قطب و عبور الکترونها از فاصله هوایی میان دو قطب می شود .
ادامه جرقه ها و به هم پیوستن آنها در فضایی یونیزه شده ، موجب تشکیل قوس الکتریکی می شود . با وجود یونیزه شدن فضای بین الکترود وکار ، باز هم مقاومت الکتریکی زیادی در این منطقه وجود دارد و همین مقاومت سبب تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی حرارتی می شود و حرارت در حدود 6000-5000 درجه سانتیگراد ایجاد می گردد که می تواند در زمان کوتاهی فلزات را به دمای ذوب برساند .
یکی از روشهای ایجاد قوس الکتریکی استفاده از اختلاف پتانسیل زیاد یا ولتاژ بالا است . جرقه هایی که در شمع اتومبیل زده می شود تا مخلوط هوا و سوخت در سیلندر اتومبیل محترق شوند ، با استفاده از ولتاژ بالا تحقق می یابد .
در این روش ، بدون اینکه تماس میان دو قطب جریان برقرار شود ، جرقه زده می شود ولی گرمای ایجاد شده به وسیله قوس حاصل ، بسیار کم است .
همچنین در بعضی از انواع جوشکاری مثل جوشکاری با گاز محافظ ، جرقه های اولیه با استفاده ولتاژ بالا ایجاد می شوند ، بدین صورت ، که با نزدیک شدن الکترود به کار قبل از برقراری تماس بین آن دو و حتی از فاصله 20 تا 30 میلیمتری ، در اثرولتاژ ذخیره شده در خازن دستگاه جرقه زده می شود ، گاز محافظ یونیزه می گردد و زمینه ایجاد قوس پایدار برای جوشکاری فراهم می شود . در روش جوشکاری قوسی با الکترود روپوش دار ، قوس الکتریکی با آمپر زیاد ایجاد می گردد و به منظور ایجاد قوس میان دو قطب جریان ، تماس برقرار می شود تا جرقه حاصل گردد ودرصدی از اتمسفر موجود بین دو قطب یونیزه شود سپس قوس پایدار به وجود آید .
عوامل موثر در برقراری و تشکیل قوس الکتریکی و ایجاد حرارت عبارتند از : اختلاف پتانسیل دو سر قطب ، شدت جریان و مقاومت دو قطب .
جریان الکتریسیته مناسب در روش (SMAW)
جریان الکتریکی عبارت است از حرکت الکترونها در یک هادی و برای حرکت الکترون درون هادی فشار الکتریکی لازم است و در صورتی که اختلاف پتانسیل موجود داشته باشد جریان نیز وجود دارد .
چنانچه قطبهای تغییر نکنند و به عبارت دیگر ، جهت جریان همیشه ثابت باشد و الکترونها فقط در یک جهت حرکت کنند ، جریان را جریان مستقیم یا DC نامند . چنانچه جهت جریان ثابت نباشد و به عبارت دیگر ، الکترونها نخست در یک جهت جریان یابند و بعد جهت خود را عوض کرده و عکس جهت قبلی سیر کنند ، آن را جریان متناوب AC نامند.
در جوشکاری با قوس الکتریکی از هر دو نوع جریان استفاده می شود . جریان AC به وسیله ترانس جوشکاری یا مبدل و جریان DC به وسیله دینام جوشکاری یا رکتی فایر تامین می گردد .
شدت جریان در جوشکاری
به تعداد الکترونهایی که از یک نقطه ازمدار در زمان واحد می گذرد شدت جریان عبوری گویند . اگر در یک ثانیه به اندازه یک کولن یا تعداد 10×82/6 الکترون از یک نقطه از مدار بگذرد ، جریان عبوری یک آمپر است که آن را با حرف I نشان می دهند . جریان جوشکاری به وسیله آمپر اندازه گیری می شود . استفاده از ولتاژ بالا در قوس خطر شوک الکتریکی دارد . بنابراین با توجه به روابط زیر در جوشکاری از شدت جریان زیاد و ولتاژ کم استفاده می شود تا حرارت کافی برای ذوب موضعی فراهم شود .
محدوده شدت جریان جوشکاری باقوس الکتریکی : در جوشکاری با الکترود دستی معمولا 350 میلیمتر طول و قطری بین 5/2 تا3/6 میلیمتر دارند . تمام شدت جریان جوشکاری از هسته فلزی الکترود عبور می کند و چون دارای مقاومت الکتریکی است ، در آن گرما ایجاد می شود و اگر خیلی گرم شود ، خطر ذوب زودرس الکترود وجود دارد و زودتر از آن پوشش الکترود لطمه خواهد دید . با توجه به این نکات ، سازندگان الکترودها حداکثر جریان را برای هر نوع الکترود مشخص می کنند .
اختلاف پتانسیل در جوشکاری
عامل عبور الکترونها در یک هادی ، فشار الکتریکی یا اختلاف پتانسیل است به عبارت دیگر فشاری است که موجب راندن الکترونها را از مقاومت الکتریکی عبور می دهد .
واحد فشار الکتریکی ولت است و آن اختلاف پتانسیلی است که موجب شود یک کولن ، کاری معادل یک ژول انجام دهد .
جریان الکتریکی در مدار به جریان آب در سیستم لوله کشی شباهت دارد.
در این سیستم یک تلمبه موجود است که آب از یک سو فشار قرار می دهد و باعث عبور جریان آب از سوپاپ تنظیم می شود .
در مدار الکتریکی ، مولد جریان (باتری-ژنراتور-دینام جوش) همچون پمپ در سیستم لوله کشی یاد شده عمل میکند و فشار الکتریکی به وجود می آورد تا الکترونها حرکت کنند و بتواند از مقاومت بگذرند به عبارت دیگر ، عبور الکترونها از قوس الکتریکی است که از طریق ترانس یا دینام جوشکاری تامین می گردد .
ولتاژ مدار باز و ولتاژ قوس الکتریکی : برای انجام جوشکاری و برقراری جریان الکتریکی در مدار نیروی محرکه یا ولتاژ لازم توسط دستگاه جوشکاری تامین می شود و بسته به نوع دستگاه جریان DC یا ACولتاژی معادل 80-50 ولت خواهیم داشت . همزمان با تشکیل قوس الکتریکی ولتاژ افت می کند و تقریبا به نصف یا کمتر می رسد .
محدوده ولتاژ در جوشکاری با قوس الکتریکی : ماکزیمم ولتاژ قوس 40 ولت است زیرا کار با ولتاژ بیشتر احتمال خطر شوک الکتریکی دارد از سوی دیگر ، برقراری و پایداری قوس الکتریکی با ولتاژهای کم دشوار است .
ولتاژ مدار باز دستگاههای جوشکاری در محدوده 50 تا 80 ولت است ولی در بعضی از دستگاههای جوشکاری پیشرفته ، به منظور افزایش ایمنی پس از قطع عمل جوشکاری ولتاژ دو سرکابل به طور اتوماتیک تنزل می یابد و در حد بسیار پایینی قرار می گیرد تا هنگام تعویض الکترود برای جوشکاری کمترین احتمال شوک الکتریکی وجود نداشته باشد . در این دستگاهها با اولین تماس الکترود به کار و عبور جریان ضعیف از مدار جوشکاری ، کنتاکتور تعبیه شده در دستگاه به طور خودکار ولتاژ اصلی را وارد مدار می کند تا قوس تشکیل شود .
بلافاصله پس از برقراری قوس ، ولتاژ افت می کند و به حدود نصف می رسد که به آن ولتاژ قوس می گویند . در بعضی از دستگاههای جوشکاری ، کلیدی برای تغییرات جزئی در ولتاژ قوس وجود دارد زیرا افزایش نفوذ جوش می شود . افزایش ولتاژ طول قوس را نیز افزایش می دهد و کار کردن با طول قوس بلند موجب کاهش حفاظت منطقه مذاب و ستون قوس از اثرات زیان بخش اتمسفر نیز خواهد شد .
مقاومت الکتریکی قوس
همه اجسام جریان الکتریکی را به یک اندازه هدایت نمی کنند . هادیها اجسامی هستند که جریان را به راحتی از خود عبور می دهند و عایقها برعکس از عبور جریان جلوگیری می کنند .
علت این است که هادیها مقدار زیادی الکترون آزاد دارند . بیشتر فلزات هادیهای خوبی هستند یعنی دارای قابلیت هدایت الکتریکی هستند .
دسته دیگری از اجسام در برابر عبور جریان و حرکت الکترونها مخالفت می کنند و بنابراین دارای مقاومت الکتریکی هستند . واحد مقاومت الکتریکی اهم است .
در یک مدار جوشکاری ، کابلهای انبر و اتصال هادیهای خوبی هستند . انبر جوشکاری نیز براحتی جریان رااز خود عبور می دهد . مغز فلزی الکترود هم مقاومت زیادی ندارد ولی فاصله بین الکترود و کار دارای مقاومت زیادی است هر قدر فاصله الکترود با کار زیادتر شود ، مقاومت این قسمت از مدار افزایش می یابد و با کم شدن الکترود با کار از مقاومت هم کاسته شود .
گرمای زیاد قوس موجب میشود که اتمسفر بین الکترود وکار و همچنین گازهای تولید به وسیله روپوش الکترود ، یونیزه شود و مقاومت الکتریکی قوس کاهش یابد . فاصله بین الکترود و کار مورد جوشکاری را طول قوس گویند . پس می توان گفت طول قوسهای کوتاه مقاومت کمتری دارند و طول قوسها بلند دارای مقاومت بیشتری هستند .
مقامت قوس باعث تبدیل انرژی الکتریکی به حرارتی می شود ولی مقاومت سایر قسمتها مدار باید درحد مینیمم باشد . چنانچه محل اتصال کابل جوشکاری به دستگاه و انبر جوشکاری و غیره محکم نباشد یا طول کابل جوشکاری زیاد باشد یا از کابلهای کم قطر استفاده شود ، به علت وجود مقاومت در مدار ، افت ولتاژ پیش می آید که موجب بروز اختلال در کار جوشکاری خواهد شد .
قطب الکترود
در جوشکاری با قوس الکتریکی ، می توان از جریان متناوب AC یا جریان یکنواخت DC با الکترود منفی یا مثبت استفاده کرد . انتخاب نوع جریان به روش جوشکاری ، نوع الکترود و همچنین نوع فلزی که جوشکاری می شود بستگی دارد. در فرایند جوشکاری با قوس الکتریکی ، برق مستقیم و الکترود فلزی می توانیم به دو صورت با قطب مستقیم و معکوس کار کنیم .
اگر الکترود منفی و کار مثبت باشد جوشکاری با قطب مستقیم نامیده می شود .
همان طور که در شکل1 مشخص است ، الکترونها از الکترود به سوی کار پرتاب می شوند و با سرعت زیاد به آن برخورد می کنند به علت بمباران شدن سطح کار به وسیله الکترونها شدت گرما در محل ذوب بیشتر است . در این حالت 3/2 گرما در محل ذوب و 3/1 در الکترود توزیع می شود و به همین علت ، نفوذ جوش بیشتر است .
اگر الکترود مثبت و کار منفی می باشد ، جوشکاری با قطب معکوس نامیده
می شود .
الکترونها از کار به الکترود می روند . و باعث می شود گرما در الکترود توزیع شود لذا سرعت ذوب الکترود بیشتر و نفوذ جوش کمتر می شود و جوش پهنتر از حالت قبل خواهد بود. جوشکاریهایی که برای سرعت جوشکاری در الویت است وهمچنین الکترودهایی که داری روپوش دیر ذوب تر هستند ، از قطب معکوس استفاده می کنیم .
در این حالت فلز مغز الکترود و نیز گازهای محافظ کاملا گرم هستند لذا سرعت انتقال مذاب از الکترود به کار یکنواخت تر و بهتر انجام می شود .
یکی دیگر از ویژگیهای قطب معکوس عمل تمیز کاری است . به دلیل حرکت الکترونها از کار و بر خورد یونهای مثبت از الکترود به قطعه کار ، در محل تشکیل قوس شکستن لایه های اکسید صورت می گیرد از این ویژگی در جوشکاری فلزاتی که لایه اکسیدی دارند ، به نحو مطلوب استفاده می شود .
در جوشکاری با برق متناوب به علت تغییر جهت جریان الکترود ، به تناوب نیم سیکل منفی و نیم سیکل بعد مثبت است . پس می توان گفت 2/1 حرارت در کار و 2/1 حرارت در الکترود توزیع شده و عمل تمیز کاری قوس در نیم سیکلی که الکترود مثبت است ، صورت می گیرد .
محاسن جوشکاری با جریان متناوب AC
از جریان متناوب در جوشکاری به طور گسترده استفاده می شود و دارای مزایا و معایبی به شرح زیر است :
- هزینه نگهداری و تعمیر ترانسفورماتور جوشکاری کمتر است .
کلمات کلیدی:
توجه : این فایل به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد
دانلود پاورپوینت حفاظت و ایمنی کارگران درحین اجرای کار ساختمانی فایل ورد (word) دارای 27 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل پاور پوینت دانلود پاورپوینت حفاظت و ایمنی کارگران درحین اجرای کار ساختمانی فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی دانلود پاورپوینت حفاظت و ایمنی کارگران درحین اجرای کار ساختمانی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
دانلود پاورپوینت حفاظت و ایمنی کارگران درحین اجرای کار ساختمانی فایل ورد (word) در 27 اسلاید زیبا و قابل ویرایش و قابل ارائه برای درس عناصر و جزئیات ساختمانی
حفاظت و ایمنی کارگران درحین اجرای کار ساختمانی
کلیه کارگران کارگاه های ساختمانی باید مجهز به کلاه و کفش ایمنی بوده و همچنین در صورتیکه شرایط و نوع کار اقتضاء نماید سایر وسائل حفاظت فردی از قبیل دستکش ،عینک، ماسک،کمربند،طناب نجات،گوشی و غیره مطابق ضوابط آئین نامه مربوطه باید در اختیار کارگران قرار داده شود
کلیه معابر ،پلکان ها، سطوح شیب دار،بازشوها،پرتگاه ها و به طور کلی تمام نقاطی که احتمال خطر سقوط افراد را در بر دارند باید بوسیله فرد و پوشش های موقت و مناسب حفاظت گردند
از کارکردن کارگران بر روی بام ساختمان ها در هنگام باد،طوفان و بارندگی شدید و یا هنگامی که سطح بام پوشیده از یخ باشد باید جلوگیری بعمل آید
*دستگاه های بتن ساز (میکسر)باید دارای ضامن باشد تا در هنگام تمیز کردن دستگاه از قفل و حرکت اتفاقی آن جلوگیری کند.
برای بالا بردن تیرهای آهن باید از کابل یا سیم بوکسل مناسب استفاده شود
در موقع نصب ستون ها یا تیر های آهن قبل از جدا کردن نگهدارنده تیر آهن باید حداقل نصف تعداد پیچ و مهره ها بسته یا جوشکاری لازم انجام شده باشد
نردبان های قابل حمل باید طوری قرار داده شوند که پایه نردبان در جای ثابتی قرار گرفته و تکیه گاه بالا نیز استحکام کافی برای بار وارده را داشته باشد
* افزودن ارتفاع نردبان بوسیله قراردادن جعبه یا بشکه در زیر پایه های آن ممنوع است
نردبان نباید در مقابل درب که باز و بسته می شود قرارداده شود،مگر آنکه درب کاملاٌ قفل شده باشد
کلمات کلیدی:
ساخته شده توسط Rodrigo ترجمه شده
به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ.